Åby/Tjuredas Ulf Einarsson under en match mot Frillesås. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Åby/Tjureda klart för Elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Småländska Åby/Tjureda är klart för Elitserien i bandy. Detta trots att de inte inte har spelat sin match mot Örebro.

Den lilla byn i Småland med cirka 500 invånare och 1 200 medlemmar i sin bandyklubb, tog sig i dag upp till bandyns finrum med en omgång kvar att spela, trots att de fortfarande ska spela sin match mot Örebro. Avancemanget är möjligt tack vare att Rättvik vann över tabelltvåan AIK med 5-4.

AIK låg inför omgången tre poäng bakom smålänningarna, men efter dagens förlust kan de inte komma ikapp serieledande Åby/Tjureda.

– Det känns overkligt, samtidigt fantastiskt. Jag kan inte ta in det här att vi är i elitserien, säger Owe Svensson, ordförande Åby/Tjureda till SVT.

Hur kommer framtiden se ut?

– Nu när säsongen är över så får vi sätta oss, analysera, organisera och administrera ekonomin. Det är mycket som står på spel, men det ska vi klara av. Har vi klarat av allt hittills så ska vi klara av det också.

Åby/Tjureda är därmed klart för Elitserien, efter blott två säsonger i allsvenskan.

Åby/Tjuredas match mot Örebro skulle ha börjat 15.00 i eftermiddag, men fick flyttas fram till 19.00 på grund av det varma vädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer