AIK är klart för SM-final. Slog ut Edsbyn. Foto: Bildbyrån.

AIK är klart för SM-final

Uppdaterad
Publicerad

AIK Bandy storsatsade inför säsongen.

I kväll blev klubben klar för sin första SM-final på 90 år.

– Jag tycker vi gör det otroligt bra i dag och visar vilka som ska gå till final, säger Johan Esplund till Sportbladet Play efter 4-0 mot Edsbyn.

Semifinalserien har varit tajt och hård. Men i det femte och avgörande mötet mellan AIK och Edsbyn blev det en komfortabel vinst för de gulsvarta.

AIK vann med 4-0 och är därmed klart för final.

Hattrick av Dzhusoev

AIK inledde aggressivt och åkte på två tidiga utvisningar. Men Edsbyn lyckades inte utnyttja situationen, hemmalaget höll tätt och kunde i stället trycka in både 1-0 och 2-0 i första halvlek.

Alan Dzhusoev var AIK:s stora hjälte. Efter Johan Esplunds 1-0 gjorde Dzhusoev resterande tre mål.

– Det känns jättebra givetvis. Det har varit vårt mål hela säsongen, att gå dit och vinna. Jag tycker vi gör det otroligt bra i dag och visar vilka som ska gå till final. Vi har känt oss trycka här hemma och gjort bra matcher på slutet, säger Johan Esplund till Sportbladet Play.

Spelade final 1931

Det är 90 år sedan AIK spelade en bandyfinal på herrsidan senast. 1931 vann klubben mot IF Göta.

– Vi vill möta Villa Lidköping, det är den bästa finalen vi kan få, säger Esplund.

Villa Lidköping är i nuläget rejält sargat på grund av corona. Samtliga spelare har testats positivt för covid-19. Det är oklart när de spelar klart semifinalserien mot Sandviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.