AIK utjämnade semifinalen efter stor dramatik

AIK utjämnade semifinalserien mot Edsbyn efter stor dramatik.

Efter att Solnalaget tagit ledningen med 3-0 efter tio minuter kom Edsbyn tillbaka i matchen efter tre mål på tre minuter i andra halvlek.

AIK:s avgörande till 7-6 kom i slutminuterna.

Edsbyn vann lite överraskande den första semifinalen mot AIK i bandyns slutspel. Men ett revanschsuget AIK inledde bortamatchen hundraprocentigt med tre snabba mål. När Erik Pettersson fixade 3-0 efter drygt tio minuters spel såg matchen ut att bara kunna sluta på ett sätt.

Men Edsbyn kom tillbaka och inledde andra halvlek ännu vassare. Inom loppet av drygt tre minuter hade matchen svängt från 1-3 till 4-3.

AIK avgjorde sedan den svängiga matchen i sista minuten genom Daniel Mossbergs andra mål. Målbäst var annars Erik Pettersson med sina tre fullträffar.

”Inte bra alls”

– Jag tycker att vi visar lite mer vilja och pondus i första och sen tycker jag att vi viker ner oss lite i andra. Jag ser inte den riktiga glöden i ögonen hos många. Det är inte bra alls om vi ska gå längre än så här, säger Pettersson i Sportbladet Play.

Martin Frid i Edsbyn var inte allt för nedslagen trots den i slutändan snopna förlusten.

– Surt såklart att förlora på det här sättet men det är ändå en bra match vi gör, säger han.

Även den andra semifinalserien utjämnades till 1-1 då Västerås vann med samma siffror, 7-6, mot Villa Lidköping.

KLIPP: Västerås kvitterade mot Villa Lidköping: