AIK vann mot VSK – säkrade SM-finalplatsen

Västerås SK hade behövt vinna för att ha en chans att gå till damernas SM-final i bandy– men AIK ville annat.

Klubben säkrade SM-finalplatsen genom att vinna den andra semifinalen med 4–2 och serien med 2–0 i matcher.

I finalen ställs man mot Villa Lidköping.

Däremot var det VSK som tog ledningen i matchen efter två minuter, men i slutet av första halvlek kunde AIK kvittera.

I andra halvlek stod AIK för tre raka mål och kunde dra ifrån till 4–1 – men VSK kom inte närmare än 4–2.

SM-finalplatsen var därmed ett faktum för AIK och i finalen väntar Villa Lidköping.

Villa Lidköping till final

Villa Lidköping tog andra raka segern över Skutskär.

Redan efter 2.34 i den första halvleken kunde Villa Lidköping ta ledningen men ungefär sju minuter senare kvitterade Skutskär till 1–1.

Men sen drog Villa Lidköping iväg och efter första halvleken hade de en ledning med 3–1 och fortsatte utöka den tidigt i andra halvlek.

Till slut stannade segersiffrorna vid 7–3.

SM-finalen spelas den 19 mars på Studenternas i Uppsala.

MER BANDY: Edsbyn finalklart efter jättedramatik (12/3)