Hammarbys Ted Bergström skadar sig under matchen mot AIK Foto: Bildbyrån

Bajenspelaren tvingades sy 21 stygn

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby förlorade igår mot AIK och är utslagna ur bandyns SM-slutspel.

Bajenspelaren Ted Bergström fick en skräckskada efter att han fått en skridsko i ansiktet.

Nu kommer lugnande besked.

– Jag träffade en specialist som kunde sy då det hade gått rakt igenom munnen. Jag skar av slemhinnan och musklerna, så det var besvärligt, säger Bergström.

Gårdagen blev ett dubbelt fall för Bajenspelaren Ted Bergström.

Först förlorade hans lag Hammarby borta mot AIK med 4-8 och är utslagna ur bandyns SM-slutspel i åttondelsfinal.

Dessutom var Bergström inblandad i en obehaglig situation där han fick AIK:s Johan Willes skridsko i ansiktet. Bergström låg på isen en stund, men kunde sedan ta sig av isen för egen maskin. Hans tröja var blodig och han höll en handduk mot ansiktet.

Nu kommer det lugnande besked från Bergström. Till SVT Sport bekräftar Bajenspelaren att han är hemma och mår, under omständigheterna, bra igen.

– Jag är hemma i Västerås igen. Jag träffade en specialist som kunde sy då det hade gått rakt igenom munnen. Jag skar av slemhinnan och musklerna, så det var besvärligt. Jag blev 21 stygn rikare. Men men, allt är bra ändå förutom att vi förlorade matchen, vilket är ännu tyngre, säger Bergström till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.