Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kaptenen Linnea Larsson visade vägen med att göra 1-0 för Sverige redan efter 13 sekunder. Foto: Bildbyrån

Sveriges damer nollade Finland i bandy-VM: ”Lite slarviga”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige följde upp 5-0 mot USA i premiären med att slå Finland med 6-0 i Åby/Tjureda norr om Växjö. Trots att laget inte släppt in något mål tittar man på saker att förbättra. 

– Vi blev lite slarviga, säger Sanna Gustafsson till Bandypuls.

Gårdagens tremålsskytt Tilda Ström fick nöja sig med ett mål i kväll. Hon vinklade elegant in Mathilda Ekholms inspel på volley och gjorde 2-0. Det var bara två svenska spelare i straffområdet mot fem finländska men det räckte.

– Det var en bra match men vi blev lite slarviga, en godkänd insats. Vi växer in i det och det är mot helgen som vi ska vara som bäst, säger Sanna Gustafsson.

Kommer troligen gå till final i morgon

I morgon väntar två matcher mot USA och Finland igen, där Sverige kan ta sig direkt till söndagens final.

– Vi går hem och laddar om. Jag tror väl att matchen mot USA kan bli något liknande som igår, de stretade emot och det är inte bara att ställa ut skridskorna, säger Gustafsson.

Finland och USA har redan mötts två två gånger och båda matcherna har slutat 1-1. Ett av dessa lag lär få möta Sverige i söndagens final.

Defensiven ska ta Finland till final

– Svenskarna är tuffa men vi gör vårt bästa. Defensiven är vårt sätt att ta oss vidare och att hålla ihop så bra som möjligt, säger Finlands Emma Janhunen som till vardags spelar i Västerås.

I morgon är det alltså dags för Sverige igen för Finland och att hålla nere sifforna kan vara ett sätt att ta sig till final. Dessutom är det ett lättare program för Finland i morgon, matcherna spelas 2x30 minuter.

– Vi börjar från noll och vi har bara en match i morgon. Vi måste försöka hålla det tätt och trycka ut dem så att de får gå runt och inte komma i mitten. Det var lite tufft efter USA i morse, säger Janhunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.