Gripen vann rysarmatchen Foto: Bildbyrån

Gripen vände och vann i jumbomötet

William Arvidsson blev stor matchvinnare när Gripen vann jumbomötet med Frillesås (2–1).

En viktig seger i kampen om att undvika kvalspel.

Det är två lag som slåss hårt för att undvika kval. Nästjumbon Gripen från Trollhättan hade tolv poäng inför mötet med jumbon Frillesås (tio).

Dock hade bägge lag två matcher tillgodo till Vänersborg på säker mark som parkerat sig på 14 pinnar.

I den målsnåla matchen var det gästerna Frillesås som tog ledningen i den tionde minuten genom Linus Jönsson. Men sedan spikade Gripen igen sitt hemmamål – och vände till ledning.

Först kvitterade Tony Eklind på straff fem minuter före halvtid – och när isen fortfarande låg blank i början av andra halvlek slog William Arvidsson in ledningsbollen, 2–1, efter hörna, assisterad av Christoffer Norin.

Gripen har nu samma poäng som Vänersborg och en match färre spelad.  Frillesås glapp för att undvika kval blir allt större med fyra poäng upp. Både Gripen och Frillesås har tre matcher kvar att spela.