Västerås är regerande svenska mästare på damsidan. Foto: Bildbyrån

Regerande mästarna Västerås till SM-final – ställs mot Villa-Lidköping

Västerås vann den första semifinalen borta mot AIK med 4-3.

I dag tog man sig till SM-final efter att ha besegrat AIK med samma siffror i den andra matchen i semifinalsserien.

I final väntar Villa-Lidköping, som i dag vann sin semifinal mot Skutskärs IF med 12-0.

Västerås är vidare till SM-final efter att ha vunnit två matcher i bäst av tre.

Dagens match inledde Västerås starkast. Efter cirka elva minuter ledde man med 2-0 efter mål av Tova Grönoset och Emelie Åkerlund. Innan halvleken var slut utökade Charlotte Selbekk Västerås ledning till 3-0.

Händelserik andra halvlek

I den andra halvleken reducerade bortalaget AIK till 3-1 genom Kristina Mashinskaya. Men det skulle bara ta en dryg minut innan Västerås svarade och gjorde 4-1.

AIK fick strax efter det en straff. En straff som Kristina Mashinskaya förvaltade väl genom att reducera till 4-2. Och bara sex sekunder efter 4-2 målet gjorde AIK även 4-3. I den 70:e minuten fick AIK chansen att kvittera via en straff. Men Mashinskaya missade. AIK fick sedan sin tredje straff för matchen men Mashinskaya missade även den.

Det blev inte några fler mål och Västerås är därmed klara för final.

– Det är i sådana här matcher man måste prestera, säger Västerås målvakt Isabelle Larsson i Sportbladets sändning.

I den andra semifinalen vann Villa-Lidköping mot Skutskärs IF med hela 12-0. 5 mål kom genom Villa-Lidköpings Tilda Ström.

SM-finalen mot Villa-Lidköping kommer att spelas i Uppsala den 27 mars.

ARKIV: Pendlar 400 kilometer – för att träna bandy (5 februari)