AIK besvikna på sena straffen. Foto: Bildbyrån

AIK rasar efter sena straffen: ”Ruggigt billig”

Uppdaterad
Publicerad

Första åttondelsfinalen mellan Hammarby och AIK fick skjutas upp 27 minuter på grund av fyrverkerier. Väl igång var det en tillknäppt match med ett dramatiskt slut, där en straff räddade Hammarby som fick med sig 2-2.

– Det är en ruggigt billig straff, man måste få chans att ta bollen, säger AIK:s Patrik Nilsson.

Efter att Patrik Nilsson gett AIK ledningen med sju minuter kvar gick gästerna mot seger. Men i anfallet efter drogs Hammarbys David Jansson ner i straffområdet av AIK:s Ilari Moisala och domaren dömde straff. Adam Giljam kvitterade och såg till att det är likaläge inför returen.

– Jag tycker det är en ruggigt billig straff. Den är billig, det kommer ett lyft in och en back står i ryggen på en forward. Det blir alltid gruff och man måste få en chans att ta bollen, säger Nilsson.

Hammarbys David Pizzoni håller inte med.

– Jag lägger in en hög boll mot David och han (Giljam) kommer upp i ryggen och fäller honom. Det är innanför straffområdet och det är inte regelrätt så jag tycker det är straff.

AIK har vunnit de två mötena mellan lagen i serien, där den senaste matchen slutade 8-4. Denna gång blev det än mer tillknäppt historia. På grund av säkerhetsskäl spelades matchen utan någon bortasektion och när AIK tog ledningen med 1-0 genom den förre Hammarbyspelaren, Johan Willes, var det enbart spelarna och bortabänken som jublade, resten av arenan var knäpptyst. Även returen på bergshamra på torsdag kommer ha samma upplägg.

– Jag jublade i alla fall, men det kommer nog mer AIK:are till Bergshammra på torsdag, jag hoppas de vallfärdar dit.

Hammarby-AIK 2-2 (1-1)

38.02 0-1, Johan Willes (Dmitrij Loginov)

43.05 1-1, David Pizzoni Elfving (Ivan Lebedev )

83.06 1-2,  Patrik Nilsson (Jimmy Jansson)

84.39 2-2, Adam Giljam (straff)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.