Västerås svenska mästare

Västerås är svenska mästare i bandy.

I den dramatiska finalen på Tele 2 arena i Stockholm besegrades Sandviken med 6-4.

Stor hjälte blev Jonas Nilsson som gjorde tre av VSK-målen.

”Det är riktigt häftigt”, säger han till SVT Sport.

Med 25 minuter kvar att spela ledde Västerås SM-finalen med komfortabla 5-2 och såg ut att ha matchen i en liten ask.

Men Sandviken, och framförallt Erik Säfström, ville annorlunda.

Elitserien i bandy 2014-2015

När matchuret visade 72 satte han 3-5 och ungefär tio minuter senare tryckte han även in 4-5.

Men närmare än så kom Saik aldrig.

Istället kunde Västerås avgöra. Janne Rintala satte 6-4 i slutminuten och när domaren blåste av matchen visste det grönvita segerjublet inga gränser.

– Det är helt fantastiskt starkt, vi hade verkligen bestämt oss för att vinna, säger målvaktsveteranen Andreas Bergwall till SVT Sport.

Stor hjälte för VSK, som fick en smakstart och ledde med 2-0 efter 20 minuter, blev Jonas Nilsson som svarade för tre mål.

– Det är mycket glädje, det är häftigt. Vi är många som har väntat på det här, det är riktigt häftigt, säger Nilsson till SVT Sport.

Sandviken-Västerås SK 4-6 (1-3)

0-1 Tobias Holmberg (17), 0-2 Mikael Olsson (21), 1-2 Patrik Nilsson (45), 1-3 Jonas Nilsson (45), 1-4 Jonas Nilsson (51), 2-4 Patrik Nilsson (53), 2-5 Jonas Nilsson (65), 3-5 Erik Säfström (73), 4-5 Erik Säfström (82), 4-6 Janne Rintala (92).

Publik: 15 877 (TT)