Bandyfinaler fortsätter i SVT. Foto: Bildbyrån

Fyra nya år med bandyfinaler i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Lördag 21 mars 2020 spelas herrarnas och damernas bandyfinaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att finalerna direktsänds i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023).

– Bandyfinalerna är en svensk idrottsklassiker och vi är glada att kunna göra en långsiktig satsning, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson. 

SM-finalerna i bandy har spelats varje år sedan 1907 på herrsidan och sedan 1973 på damsidan. SVT har sänt finalerna sedan 2015 och har nu säkrat rättigheterna 2020-2023. 

– Bandyfinalerna är en folkfest på så många sätt. Några av världens bästa lag och spelare samlas i Uppsala och finalerna är nästan alltid ovissa och sevärda. Det är alltid lika roligt att kommentera bandyfinalerna, säger Chris Härenstam, SVT:s bandykommentator. 

2019 vann Västerås damernas final efter straffläggning mot Skutskär. Herrarnas final vanns av Villa Lidköping med klara 8-4 mot Västerås. 

– Båda finalerna förra året hör till de bättre jag sett. Om jag ska tippa finallagen 2020 tror jag att Västerås och Skutskär möts i damernas final och att Villa Lidköping möter Edsbyn i herrfinalen, säger Chris Härenstam.  

Damfinalen startar kl 10.30 och herrfinalen kl 15.15. Från 2018, efter fem år i Solna och Stockholm, återvände bandyfinalerna till Studenternas, där finalen spelats sedan 1991.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.