Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Karlström berättar om när han blev attackerad av en björn Foto: Bildbyrån/SVT Sport

Edsbyns målvakt om björnattacken: ”Om hon hade velat så hade hon dödat mig lätt”

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyns målvakt Henrik Karlström råkade ut för en blodig olycka under en match, och en björnattack, och var dessutom reservmålvakt i många år innan lyckan vände under fjolårets SM-guldsäsong.

– Det är som i livet i övrigt, så länge man inte ger upp så finns det hopp, säger Henrik Karlström till SVT Sport.

I klassiska Edsbyn är SM-guld i bandy vardag, men målvakten Henrik Karlströms färd mot toppen var lång och inte minst blodig. 2013 var han med om en matcholycka där han skar upp ena låret på en skridskoskena och var nära att förblöda. När han var tillbaka efter skadan förvandlades en älgjakt till en närkamp med en björnhona, som rev honom i ansiktet och bet sönder hans ena hand.

– Om hon hade velat så hade hon dödat mig lätt. Hon släpade mig tio meter och jag tror att jag tuppade av, säger Henrik Karlström om händelsen.

Reserv i åtta säsonger

Han var den otursförföljde målvakten, som dessutom satt åtta år på Edsbyns avbytarbänk som reservmålvakt, och harvade på med träning, reservlag och strömatcher i A-laget. Men förra säsongen fick han en huvudroll, vilket slutade med en hjälteinsats i finalen, SM-guld och fansens favorit som Årets spelare i föreningen.

– Ibland har jag förstås funderat på att lägga av, men jag har trivts så otroligt bra med att vara med i laget, så jag kunde inte sluta, säger Henrik Karlström.

Hur ser du på chanserna för Edsbyn att försvara SM-guldet i vinter?

– Vi har absolut chansen. Det är viktigt för Edsbyn som ort att ha ett bra bandylag, det märker man på människor man möter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.