Erik Petterson hade stor show. Bilden är från ett möte med Edsbyn förra säsongen. Foto: Ulf Palm/TT

Erik Pettersson hade show när Bollnäs vann toppmötet

Superstjärnan Erik Pettersson hade stor show med tre snabba mål när Bollnäs vann toppmötet med Västerås SK med 7-4. Därmed har Bollnäs inlett säsongen med fem raka segrar.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match i högt tempo även om det var lite slarvigt ibland. Vi gör ett ryck i början av andra men bjuder in dem lite grand, säger Pettersson till Bandypuls livesändning.

Pettersson gjorde ett hattrick på fem minuter runt pausen när Bollnäs gjorde det avgörande rycket.

På tilläggstid i den första halvleken kom Pettersson farande på högerkanten och klippte in 3-1.

Hade en straffmiss innan hattricket

– Jag känner mig ganska fräsch i dag och har lite tur att de inte är med när jag gör 3-1, säger Pettersson.

Han tog därmed revansch för straffmissen tio minuter tidigare när VSK-målvakten Henrik Kjellsson gjorde en fin räddning.

Det gav energi i pausen.

Efter ett par minuter i andra halvlek klev Pettersson rätt igenom det samlade VSK-försvaret och sprätte dit 4-1 med en backhand. Han hade nio VSK-spelare i sin omedelbara närhet. 1.27 senare var det dags för Pettersson igen när han satte dit 5-1 från vänstersidan.

Västerås kapten bad om ursäkt

VSK tog en timeout bara för att få se Linus West dundra upp 6-1 i nättaket. Mellan de tre knockout-målen för Bollnäs gick det 3.32.

– Bollnäs vinner rättvist. Det var lite för enkelt för dem. Det var en tung dag på jobbet för egen del och jag får be laget om ursäkt, säger VSK:s kapten Rasmus Sjöström självkritiskt.

VSK-ikonen Magnus Joneby gjorde comeback i dagens match efter att ha lagt av i våras. 38-åringen, som varit kapten i 15 säsonger i Grönvitt, skrevs in i går som ersättare för Max Mårtensson som åkte på en fotfraktur i onsdagens möte med Villa Lidköping.

Joneby visade att takterna sitter i och reducerade till 6-2 när han stod nära mål och klippte in bollen efter ett frislag.