Patrik Nilsson får inte förlängt med Bollnäs. Foto: TT.

Bollnäs ratar Patrik Nilsson – karriären kan vara över

Uppdaterad
Publicerad
En av svensk bandys stora, Patrik Nilsson, får inte förlängt kontrakt med Bollnäs. Därmed kanske den framgångsrika karriären är över.
– Vi kan väl säga att det just nu inte finns något som är tillräckligt intressant, säger Nilsson.

Skarpskytten Patrik Nilsson gjorde 37 mål på 22 matcher med Bollnäs förra säsongen och hade gärna fortsatt ett fjärde år i klubben.

– Rent sportsligt är jag nöjd, därför hade jag också hoppats och trott på en fortsättning, säger en besviken Patrik Nilsson, som väntat i veckor på något mer konkret från klubben till Bandypuls. Han tänker nu söka ett jobb utanför bandyn.

Bollnäs har hittat en annan lösning än att ha kvar 37-åringen i laget.

– Vi vill spela en bandy med mer fart än vad vi får med Nilsson i laget. I dag ställs man mot ett försvar med tio man, och då gäller det att försöka hitta lösningar, säger Bollnäs klubbchef Robert Lindgren.

Ekonomiskt sargade Sandviken har förklarat att de inte har råd med Nilsson.

Nilsson har spelat på elitnivå i 15 år och har bland annat vunnit tre VM- och tre SM-guld. Mesta tiden spelade den Söderforsfostrade Nilsson i Sandviken, men har även SM-guld med Hammarby. De blev även ett par vändor i Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer