Arkivbild: Bollnäs i en match mot Frillesås före jul. Foto: Bildbyrån

Bollnäs sista skrällen i skrällarnas afton

Uppdaterad
Publicerad

Skrällarna stod som ett fyrverkeri mot natthimlen denna fredagskväll i bandyns elitserie. Bollnäs var sista lag ut att att skicka iväg en skrällraket när serieledande Villa besegrades med 6-5 på tilläggstid.

Johan Löfstedt pangade in en hörna för 5-5 för Villa mot Bollnäs när det återstod en sekund av ordinarie tid av matchen på ett vinterbistert Sävstaås när klockan närmade sig 22.00.

Men Bollnäs skulle få sista ordet. Per Hellmyrs slog en lång boll i djupet på Christian Mickelsson som tog emot den och knackade in den elegant för 6-5 till Bollnäs och en blytung seger för en av säsongens stora besvikelser. Bollnäs segermål kom 29 sekunder efter Villas kvittering.

”Extremt skönt”

– Vi hade bra kontroll fram till 4-2, sedan blev det match när de gjorde 4-3. Det var en av de bättre matcherna den här säsongen. Vi sa att vi skulle gå lite rakare. Det är extremt skönt att vi kan tappa och sedan komma tillbaka. Det kan betyda mycket för poängen och fortsättningen, säger Mickelsson till Aftonbladet och myser lite extra åt sitt fina segermål.

Det var Bollnäs match mest hela tiden men Villa verkade ändå ha hittat ett sätt att få med sig en poäng till Lidköping, men det blev ingen poäng alls. Tränaren Johan Sixtensson var lika bister som kylan i sin analys.

”Pissdåligt”

– Det var pissdåligt, vi släppte in sådana dyngmål. Vi har inte släppt in sådana mål på hela säsongen, inklusive träningsmatcherna. Det fick inte kosta tillräckligt mycket, tydligen, säger Johan Sixtensson tydligt besviket.

KLIPP: AIK gjorde tolv mål – förlorade ändå

Skrällarnas afton:

Västerås–Hammarby 4-2 (väntat resultat)

Broberg–Edsbyn 4-2 (skräll)

Vänersborg–Motala 2-2 (svårfunnet kryss)

Sirius–Frillesås 2-4 (skräll)

AIK–Vetlanda 12-13 (superskräll)

Bollnäs–Villa Lidköping 6-5 (skräll)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.