– Man är så glad. Det har varit en gastkraming i fem matcher, säger Andreas Westh till Bandyplay.

Edsbyn, Sandviken och Villa Lidköping var redan klara för semifinal.

Däremot krävdes det en femte och avgörande kvartsfinal för att kunna skilja på Västerås och Bollnäs.

Serien har svängt

I kvartsfinalserien startade Bollnäs starkt och gick fram till 2-0 i matcher. Men Västerås kvitterade till 2-2 i serien efter 8-5 hemma och en 4-3-vinst på bortais.

Västerås fick en fin inledning när Oscar Gröhn spelade fram Robin Andersson, som åkte sig fri och tryckte in 1-0 efter fem minuter.

Men bortalagets Christoffer Fagerström hade en trivsam kväll.

I den nionde minuten kvitterade han till 1-1. Sex minuter senare gjorde Västerås självmål.

En knapp halvtimme in i matchen gjorde Västerås ytterligare ett självmål fram till 3-1 för Bollnäs. Två minuter kom nästa smäll för hemmalaget då Fagerström drog in 4-1.

Möter Villa Lidköping

Daniel Mossberg utökade till 5-1 i den 50:e minuten, men efter det jagade VSK mål för att få liv i matchen.

Daniel Johansson väckte Västerås med två mål på tio minuter.

– Vi gör ingen vidare första halvlek, vi släpper in för billiga mål. Bollnäs i ledning är bra. Vi försöker och försöker, men vi får inte dit bollen, säger VSK:s Tobias Holmberg till Bandyplay.

Bollnäs vann med 5-3 och är klart för semifinal mot Villa Lidköping.

Edsbyn-Sandviken möts i den andra semifinalen.