Sonen skadades i otäck tackling – ersattes av veteranen

Bollnäs tränare Andreas Westh, 43, gjorde comeback då han ersatte sonen Oscar, som skadades efter otäcka scener mot Motala för en vecka sedan.

Och veteranen gjorde avtryck direkt mot Sirius när han åkte han på tio minuters utvisning för våldsamt slag.

– Det var ett halvtaskigt läge inför andra halvlek, men det är ju skönt att vinna, sa Andreas Westh till Sportbladet.

Gästerna från Uppsala var inte ett dugg respektfulla mot veteranen utan gick ifrån till 3-0 innan första halvlek var slut. Jimi Heinonen, Nils Bergström och David Thorén var målskyttarna. Vid 3-0-målet var Westh sista försvarare som inte kunde hindra målet.

Bollnäs tillbaka

I den andra halvleken blev Sirius lite mer passiva och Bollnäs lyfte sig. Efter nio minuter reducerade Patrik Nilsson på hörna och efter en dryg timme var det dags igen, 2-3 genom Philip Flodstam. Bollnäs lyckades även få in kvitteringen till 3-3 efter 70 minuter. Återigen var det Patrik Nilsson som var framme.

Efter 84 minuter var Nilssons hattrick komplett då han sköt 4-3 till Bollnäs assisterad av lagets centrala gestalt Per Hellmyrs.

– Jag tycker vi är ansvariga själva att vi inte får med någon poäng härifrån. Bollnäs gör en bra andra halvlek också, sa Sirius målvakt Anton Andersson.

Övriga matcher

AIK-Motala 11-4 (4-2)

Fredrik Lönn gav gästerna ledningen efter en knapp halvtimme men sen var det roliga slut för Motala. AIK:s stjärnlag vände och vann med 11-4 efter tre mål av Erik Pettersson och två av Alan Dzhusoev.

Broberg-Vänersborg  3-3 (1-3)

Vänersborg tog ledningen efter 5.30 genom Lukas Forsström och hade ledningen nästan hela matchen igenom. Broberg reducerade till 1-2 och 2-3. Och med en kvart kvar sköt Erik Jonsson kvitteringen till 3-3 på straff.

Vetlanda-Hammarby 5-6 (3-1)

Vetlanda tog greppet och ledde med 3-0 genom ett självmål, Isac Karlsson och Patrik Johansson. Men i slutet av den första halvleken reducerade Hammarby genom Alexander Egorychev och i början av den andra vände Bajen till 4-3 genom tre snabba mål av Kasper Milerud, Christoffer Fagerström och Milerud igen.

Efter halvtid tappade Vetlande det mesta och Hammarbys fjärde mål i halvleken, 5-3-målet, kom efter drygt 70 minuters spel genom David Jansson.  Vetlanda kvitterade men Christoffer Fagerström sköt 6-5 efter 93 minuter.

Villa-Tellus 11-3 (5-2)

Villa tog programenligt ledningen snabbt med 2-0 efter bara tio minuter. Men Tellus överraskade dom man gick upp till 2-2. Hemmalaget tog dock tillbaka initiativet och drog iväg till 5-2 innan pausen. Matchen rann till slut iväg till en storseger för Villa.

ARKIV: Otäcka scener – Oscar Westh skadad: ”Mest respektlösa jag sett” (2 december 2020)