Bollnäs vann över mästaren

Bollnäs vann ett dramatiskt toppmöte på hemmaplan mot Villa Lidköping med 5-4.

– Jag är imponerad över arbetsmoralen som vi har, säger tränaren Svenne Olsson till Bandyplay.

Men Bollnäs fick en mardrömsstart på matchen då Andreas West slarvade i försvarsspelet och snabbe Felix Persson kunde ge Villa ledningen till 1-0 redan i den fjärde minuten.

Men familjehedern skulle återställas. Knappt tre minuter senare fick sonen Oscar West en läcker passning av Christoffer Fagerström som kvitterade till 1-1. Just innan paus kvitterade Oskar Westh för andra gången till 2-2.

Andra raka förlusten

Andra halvlek blev också en rysare. Lagen följdes åt ända till den 69:e matchminuten då Samuli Helavuori satte 4-3. Och i den andra stoppminuten utökade Christoffer Fagerström till 5-3. Målet var hans andra mål i matchen då han även gjorde 3-2-målet i början av andra.

Fagerströms andra mål skulle också visa sig bli matchavgörande då Joel Broberg reducerade till 5-4 i den 98:e matchminuten.

– Vi fick stångas rejält och jag är imponerad över arbetsmoralen som vi har. Villa är tunga alltså, men det går att slugga sig till vinster, säger Svenne Olsson, tränare i Bollnäs, till Bandyplay.

I och med förlusten har Villa Lidköping två raka förluster då laget senast förlorade seriefinalen mot Edsbyn.