Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bränner Hammarbys Ivan Lebedev öppet mål. Foto: Bildbyrån/Elitserien Live

Brände öppet mål – sen förlängdes mardrömssviten för Hammarby mot Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys Ivan Lebedev hade chansen att sätta 3-1 i ett friläge.

Då brände han öppet mål och bara minuter senare hade Edsbyn vänt.

Matchen slutade 4-7 och stockholmarnas mardrömssvit mot Edsbyn är intakt.

Det blev en minst sagt svängig match på Zinkensdamm. Stockholmslaget skaffade sig en 2-0-ledning tidigt i första halvlek, men Edsbyn kom tillbaka.

Och det var några mardrömsminuter som utspelade sig för Hammarby.

Ivan Lebedev blev framspelad och kom helt fri mot målet. Han gjorde allt rätt ända fram tills skottmomentet när han missade öppet mål. Bara tre minuter senare gjorde gästerna både 2-2, genom Rasmus Skarps, och sen även 2-3, från Samuli Helavouri.

Inte vunnit på fem år

Hemmalaget vände förvisso tillbaka och ledde ett tag med 4-3. Då reste sig Edsbyn igen och vann till slut med 4-7.

– Vi gör det ganska bra, men vi bränner för många bra lägen. Jag vet inte hur många hörnor de sätter dit, och vi inte en enda, säger Hammarbys Robin Sundin till Elitserien Live efter förlusten. 

Hammarby har inte vunnit en enda elitseriematch mot Edsbyn sen 21 januari 2018. Stockholmarna får nu rikta in sig på spel i åttondelsfinalen. Edsbyn ligger alltjämt femma i tabellen och det återstår bara en omgång i elitserien.

– Vi kommer i kapp två gånger och det visar hur starka vi är. Jag tycker att vi vinner rättvist, för vi skapade mycket mer än dem, säger Teemu Määttä till SVT Sport och fortsätter.

– Nu har vi allt i våra egna händer inför sista matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.