Edsbyns Tuomas Määttä stod i fokus mot Sandviken. Foto: Bildbyrån.

Edsbyn vann SM-finalreprisen mot Sandviken

Mästaren Edsbyn vann SM-final-reprisen mot Sandviken med 3-2. Stor matchvinnare var Tuomas Määttä som gjorde två mål och låg bakom det tredje.

– Strongt gjort av oss. Jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sätt, och lyckas skapa mycket målchanser på dom, det har vi inte alltid lyckats med genom åren, säger Edbyns tränare Magnus ”Kuben” Olsson till Bandypuls.

Määttäs show inleddes i slutet av den första halvleken. Han fick skottläge rätt framifrån och satte 1-0 med ett långskott. Ett par minuter senare satte han full fart i djupet och drog sig ut åt vänsterkanten och klippte in 2-0 med ett precist placerat skott som överlistade landslagsmålvakten Joel Othén på tilläggstid i första halvlek.

När matchen stod och vägde i mitten av andra halvlek satte Määttä fart igen och tog sig så långt att det blev en hörna som belöning. På den smällde Jonas Edling distinkt in 3-1. Määttäs djupledsåkningar var ett ständigt hot mot Saik.

Ingen tilläggstid

Fansen i Red Farmers levde upp och trummade fram sitt lag.

Saik kom dock tillbaka och Dennis Henriksen siktade noga och vispade in 3-2 med sex minuter kvar och skapade nerv. Målet kom en aning oväntat eftersom ”Byn” såg ut att ha kontroll på matchen.

Domaren blåste av efter 90 minuter jämnt och Saik hann aldrig vaska fram någon riktigt bra kvitteringschans mot ett lågt Edsbynförsvar.

I början av matchen åkte Edsbyns Daniel Välitalo på en smäll och ådrog sig en hjärnskakning och fördes till sjukhus.

– Men det ser bra ut ändå, det är ingen blödning eller något sånt tok, säger Olsson.

Edsbyn vann vårens final med 4-0.