Arkivbild: Edsbyn i en segermatch förra säsongen när publik var tillåten på matcherna. Foto: TT

Vänersborg brände två friägen – sedan tog Edsbyn över

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyn är tunga att stå emot i 90 minuter. Efter 1-1 i paus hade Vänersborg två frilägen att koppla grepp men dessa missades och den regerande svenska mästaren vann med 4-1.

– Det var skönt att göra mål och ha flyt igen, säger tvåmålsskytten Simon Jansson till SVT Sport.

– Det var lite ställningskrig i första och i andra fick vi bättre fart och tryck, säger Edsbyns Hasse Andersson till Aftonbladet.

Vid 3-1 fick inte Vänersborg bort bollen efter en hörna och Simon Jansson kunde panga in den. Vid 4-1 var det återigen Jansson som avlossade stora kanonen och såg till att säkra segern.

Nu väntar ett hälsingederby mot Broberg i Söderhamn på fredag.

– Nu är det som vilken match som helst eftersom det inte är någon publik och derbykänslan försvinner men visst vill vi vinna den matchen, säger Andersson som inte hade koll på att det var en bortamatch.

Vänersborg gjorde en bra match även om det inte blev några poäng.

– Vi skapade två jättelägen i början av andra och vi hade behövt sätta dem för att ha någon chans. Vi kom inte till några fler lägen så det blev avgörande, då hade det blivit en annan matchbild, säger Emil Viklund som gjorde Vänersborgs mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.