Edsbyn stormar mot seriesegern men får ingen ekonomisk bonus utan bara äran av att vinna. Foto: TT.

Edsbyn blåst på 100 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Med tre omgångar kvar av elitserien kan Bandypuls avslöja att den sedvanliga bonusen på 100 000 kronor för seriesegraren dras in.

– Klart att det är tråkigt, säger Edsbyns tränare Magnus ”Kuben” Olsson.

För den fattiga bandyn är 100 000 kronor mycket pengar och Edsbyn som med en match mer spelad leder serien med sju poäng hade dem som i en liten ask men går nu miste om ersättningen.

Anledningen är att huvudsponsorn Svenska Spel har gjort om sitt avtal med Svenska bandyförbundet.

Tyvärr försvinner det i och med att de valde att inte sponsra våra serier utan bara förbundet och landslagen. Det var Svenska Spel som stod för pengarna till segrarna i allsvenskan och herr- och damelit, säger Per Selin, ligachef i Föreningen Svensk Elitbandy till Bandypuls.

”Väldigt mycket pengar”

Det är samma tapp för Västerås SK:s damlag som leder elitserien med fyra poäng med två matcher kvar att spela.

– 100 000 kronor för en bandyförening är väldigt mycket pengar som vi gärna hade spelat in till VSK:s klubbkassa, säger Västerås tränare Olle Wiberg.

Prispengarna, eller ”deltagarersättningen” som Per Selin kallar det, på 100 000 kronor för herr- och damlagen som når SM-final är kvar – pengar som kommer från Svenska bandyförbundet.

KLIPP: Västerås vann streckmatchen mot Vetlanda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.