Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Edsbyn vann efter ett spökmål: ”TV-bilder kan visa något annat”

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyn vann mot Västerås SK med 4-3. Byn låg under med 1-3 men ett ”spökmål” till 2-3 gjorde att man kunde vända på matchen och kvittera semifinalserien till 1-1.

– TV-bilder kanske kan visa något annat, säger domaren efteråt.

I början av den andra halvleken utbröt den stora förvirringen. Wikblad sköt ett skott och jublade för mål. Ingen av domarna uppfattade, vad det verkade, som att det var mål men Wikblad firade och fick med sig edsbyspelarna, medan VSK-spelarna ifrågasatte.

– Jag tycker att den tar i första stolpen, sedan är det två smällar på bortre sidan, in och så i stolpen och ut. Jag tycker att det är mål men det är otroligt svårt att se för domaren också. Jag förstår att de behövde prata ihop sig, säger Oscar Wikblad efter sitt spökmål till Elitserien Live.

– Det hade kunnat sluta hur som helst, fortsätter Wikblad.

I sudden avgjorde Wikblad med att trycka in 4-3 efter en hörna där bollen slogs bort av VSK-försvaret men den hade varit inne tillräckligt tydligt för att undvika en ny konferens av domarna, som vid det omdiskuterade 2-3-målet.

”TV-bilder kanske kan visa något annat”

Efter att ha konfererat dömde domaren för mål utan att ha tillgång till några reprisbilder. SVT har tittat på sekvensen flera gånger och fryst den ruta för ruta. Bollen ser ut att gå in i det bortre krysset och vara ett mål men den försvinner ur synfältet utan att fastna i målet.

Domaren var nära situationen och var tillräckligt säker för att blåsa mål.

– Det är den assisterande domaren som ska blåsa mål och eftersom han inte gör det blir jag osäker på mig själv men vi låter bollen gå till en död situation och sedan tar vi ett snack. Min uppfattning är att bollen är inne, bollen tar i målramen inne i målet och går sedan ut, säger domaren Niclas Schultz som känner sig säker på vad han uppfattade på isen.

– Nu ska jag inte säga för mycket, tv-bilder kanske kan visa något annat, fortsätter han.

Nu står matchserien 1-1 i bäst av fem matcher.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.