Efter ekonomiska krisen – Sandviken säger upp alla spelarkontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikens AIK har dragits med ekonomiska problem en längre tid och hade ett negativt resultat på två miljoner kronor förra året. Och i dag kom nyheten att klubben säger upp alla kontrakt från den 31 mars 2019.

Sandviken har länge varit en maktfaktor i svensk bandy. Laget har nio SM-guld, det senaste 2014, och var i final förra året. Men den här är säsongen har mycket av pratet kring gästrikarna präglats av klubbens ekonomiska problem. Klubben gick två miljoner back förra året och elitlicensen är hotad.

– Vi fick information om det här i går från styrelsen. Vi har väl alla förstått allvaret i hur föreningen har mått. Vi har sett på matcherna att publiken inte kommer. Men därtill att de går och säger upp avtalen hade vi inte väntat oss, men det är verkligheten, säger lagkaptenen Daniel Berlin till Bandypuls.

Kontrakten ska omförhandlas

I ett försök att klara elitlicensen till nästa år genomför nu SAIK en rad åtgärder, däribland att säga upp alla spelares kontrakt från och med den 31 mars 2019. Målsättningen är sedan att kontrakten ska omförhandlas efter det.

– Huvudfokus kommer att vara att bygga upp en stabilitet och hållbarhet. Om det blir på bekostnad av att inte vara ett topplag i Sverige kan jag inte säga nu, säger styrelserepresentanten Rafi Markarian på presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer