Foto: Bildbyrån

Omdiskuterade förlängningsförslaget läggs på is

Uppdaterad
Publicerad

Det nya förlängningsförslaget som togs fram för två veckor sedan fick kritik från många inom bandysverige. Men nu läggs förslaget på is – på grund av brist på istider.
– Det har kommit fram att med det här förslaget behöver vi boka extra istid vilket kan leda till att vi tappar träningstid och matchtid för ungdomslag, säger tävlingskommitténs ordförande Christer Persson till Bandypuls.

Förslaget om förlängning och straffavgörande i svensk bandy möttes av blandade reaktioner, vilket ledde till att det togs omtag i frågan. Nu säger tävlingskommittén att det skulle innebära stora problem för bandysverige om det började spelas förlängning och straffläggningar istället för att avsluta matcherna vid oavgjorda resultat.

– Det har kommit fram att med det här förslaget behöver vi boka extra istid vilket kan leda till att vi tappar träningstid och matchtid för ungdomslag. Framförallt Stockholm ser en stor risk att de kommer bli tvingade att ställa in träningar och matcher för ungdomslag. Det vill vi absolut inte. Vi vill ju att ungdomslagen ska ha sina tider, säger Christer Persson till Bandypuls.

”Ytterst tveksamt”

Det gör att tävlingskommittén och regel- och domarkommittén nu ändrar sin uppfattning om förlängningar och istället föreslår att förslaget läggs på is. De vill se att det utreds ytterligare innan det tas beslut om, men det är trots allt förbundet som ska ta ett beslut i frågan. Att hinna ändra förslaget innan den kommande säsongen blir dock svårt.

– Det är ytterst tveksamt skulle jag säga, säger Persson.

KLIPP: Tre hörnor kan bli straff (2 juli, 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tre hörnor kan bli straff i bandy

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer