Efter vansinnesdådet i Vetlanda försöker ortens bandylag fokusera på SM-slutspelet. Foto: TT/Bildbyrån

Efter vansinnesdådet – Vetlanda försöker fokusera på kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda är i chock efter onsdagens vansinnesdåd där sju personer blev oprovocerat överfallna av en 22--årig gärningsman.

Mitt i alltihop spelar stadens bandylag Vetlanda BK SM-kvartsfinal mot Sandviken.

– Det är en konstig känsla och många känner någon som varit nära händelserna på något sätt, säger Vetlandaspelaren Patrik Johansson till klubbens hemsida inför kvällens hemmamatch.

Timmarna före Vetlanda BK:s första kvartsfinal i SM-slutspelet mot Sandviken nåddes laget av nyheten om vansinnesdådet i hemstaden där sju personer blev attackerade av en 22-årig gärningsman.

Vetlanda genomförde matchen och förlorade med 4-5 och många spelare var skärrade över det som hänt.

– Vi hade ett väldigt bra snack innan matchen igår där alla fick prata ut och berätta vad de kände. Sedan enades vi om att lägga det åt sidan under matchen och det lyckades vi med, säger Patrik Johansson vidare till hemsidan.

”Blir chockad när man hör det”

Även Villa-stjärnorna Christoffer Edlund och Johan Löfstedt, som båda har rötterna i Vetlanda, var chockade över beskedet.

– Man har ju familjemedlemmar och kompisar från Vetlanda, så man fick ju ringa och höra lite, hur det var med dem. Det är tragiskt att det kan hända. Det är helt sjukt, man blir chockad när man hör det. Det är bara att be till högre makter att det går bra med de som är utsatta, säger Christoffer Edlund till Bandypuls.

Ikväll är Vetlanda tillbaka i hemstaden för match nummer två kvartsfinalserien.

– Vi har fortsatt prata om det, i omklädningsrummet och så. Det är en konstig känsla och många känner någon som varit nära händelserna på något sätt – men livet fortsätter. Idag gick jag till kontoret. Folk går till jobbet. Vi ska spela bandy och fokusera på att göra en bra insats, säger Patrik Johansson.

KLIPP: Sirius första kvartsfinal på tio år (28 feb 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.