Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pär Gustafsson är bedrövad över AIK:s konkurs Foto: SVT/Bildbyrån

Förbundet om AIK:s konkurs: ”Jag ser inga ljuspunkter”

Uppdaterad
Publicerad

AIK bandy stoppar verksamheten och kommer begäras i konkurs.  Ett mörkt besked, enligt Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson.

– Jag ser inga ljuspunkter, säger han till SVT Sport.

AIK:s ordförande Bosse Fasth menade att beskedet var ”dåligt för svensk bandy”.

Pär Gustafsson delar den bilden.

– Det är inte positivt för någon. Jag ser egentligen inga ljuspunkter. Det är inte bra för sporten, det är inte bra för vår elitbandy och det är inte bra för svensk bandy i stort. Det är definitivt inte bra för spelarna som får söka sig någon annan stans, säger han till SVT Sport.

– Vi vill se vår fina sport växa hela tiden. Vi vill att våra småttingar har idoler att se upp till överallt i landet. Eliten är viktig för att våra barn och unga ska komma till vår sport och se sina idoler prestera på isen.

AIK hann spela en match både på dam-och herrsidan. Bandyns tävlingsenhet ska nu bestämma hur de gör med att stryka AIK:s matcher, samt hur man ska hantera lag som åker ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.