Mike Carman i finalen U18 2006.

Udda karriärbytet – från NHL till bandy-VM: ”Ångrar ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

USA har inlett bandy-VM med en seger och en förlust hittills i gruppspelet. I laget finns en spelare som sticker ut extra – Mike Carman som 2006 draftades av NHL-laget Colorado Avalanche.

– Jag ångrar ingenting, säger han till Bandypuls om bytet av sport.

Amerikanen Mike Carman var som ung en ishockeytalang, och framtiden såg väldigt ljus ut när han 2006 draftades till Colorado Avalanche, det berättar Bandypuls.

Sedan representerade han USA i junior-VM två år i rad. Men Carman slog aldrig igenom i NHL, och hamnade i AHL. Efter sex säsonger där gav han upp hockeykarriären.

Men livet som idrottsman fortsatte när han gjorde ett ganska radikalt byte – till bandy.

– Det är galet när jag tänker tillbaka på att jag spelade professionell hockey för fyra år sen, säger den nu 30-årige Mike Carman till Bandypuls.

Nu är han på plats i Vänersborg för att representera USA i bandy-VM.

– Jag ångrar ingenting. Jag älskar bandyn, jag älskar skridskoåkningen och jag älskar att kunna ta fart och bara ha den där stora isytan att jobba på. Dessutom får jag vara med i den här fantastiska turneringen, säger han.

Men det finns saker han saknar från ishockeyn,

– Jag önskar att jag kunde tackla folk mer i bandy. Ibland ser jag en motståndare och jag har honom perfekt ”lined up” framför mig. Då tänker jag att kan sätta den här tacklingen, men jag måste ju sansa mig, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.