Frillesås BK i bandyns finrum

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen tog sig lite överraskande lilla Frillesås BK upp i högsta serien. Nu gör de sig redo för första säsongen i bandyns finrum.

Den lilla orten Frillesås med 3000 invånare ligger längs kusten fem mil söder ut från Göteborg. Närheten till havet har gjort den känd som en semesterort. Men det kan nu ändras. Förra säsongen tog sig nämligen Frillesås BK överraskande upp i högsta serien i bandy.

– Det har aldrig varit vår tanke, att vi skulle spela i Elitserien. Eftersom vi ligger där vi ligger, långt ner i södra Sverige där vintrarna är emot oss, säger Lars-Johan Svanström som är ordförande i föreningen.

Åshöjdens BK

De är den lilla klubben som med små medel och utan stjärnor lyckas att ta sig upp i högsta serien.

– Vi är en ideellt arbetande förening, vi har inte ens en kanslist anställd utan de bygger på att alla ställer upp. Det har ju gjort att det blivit lite Åshöjdens BK effekten, att vi små små medel har lyckats väldigt bra, säger han.

Spännande säsong

Mattias Johansson är han assisterande tränare och mittfältare och han ser nu fram emot säsongen.

– Det känns som att vi är väldigt starka. Vi kommer att klara både med och motgångar denna säsong. Det som är lite roligt är att jag tror inte många vet vad Frillesås BK kommer att göra i den här serien den här säsongen. Vi är ett nytt lag så det kommer att bli spännande inte bara för oss utan för hela bandysverige, säger han.

När vinner Frillesås BK sitt första SM-guld?

– Hade det varit inom min livstid så hade jag varit väldigt glad i alla fall. I och för sig var det osannolikt att vi gick till Elitserien så man ska aldrig säga aldrig men det är ganska långt bort, säger Mattias Johansson och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer