Foto: Bildbyrån

Galna vändningen – Broberg vände 1-6 till 8-7 mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Broberg låg under med 1-6 mot serietvåan AIK i halvid.

I den fjärde tilläggsminuten gjorde Broberg 8-7 (!) efter en helt galen vändning.

Därmed har Broberg skaffat sig ett superläge att ta en av de sista slutspelsplatserna.

Serietvåan AIK såg ut att ha avgjort hemmamatchen mot Broberg i halvtid med ledning 6-1. Då var Broberg fjärran från en slutspelsplats.

Men på tolv minuter i den andra halvlek gick Broberg från 1-6 till 5-6 efter bland annat två mål av Erik Jonsson.

Sedan kom också 6-6 i den 81:a minuten genom Martin Söderberg – bara sekunder efter att AIK bränt ett straffslag vid ställningen 6-5.

Dramatiken fortsatte i Gubbängens inomhushall.

Åtta minuter senare tog Broberg ledningen genom Adam Wijk.

AIK kvitterade genom Kalle Lempinen i den 90:e minuten.

Men i den fjärde övertidsminuten kom matchavgörande  8-7 för Broberg genom Jonas Nygren, efter ett bolltapp av AIK.

Därmed var en fullständigt galen vändning fullbordad.

– Det är så jävla pinsamt det här, så jag vet inte vart jag ska ta vägen, sade AIK:s Tobias Nyberg till Sportbladet Play efter chockvändningen i Gubbängen.

Drama inför sista omgången

Och inte nog med det. I och med segern klev Broberg upp på nionde plats i tabellen. Vilket innebär att Broberg ligger på slutspelsplats inför den sista omgången. I tabellen är de sex första lagen klara för kvartsfinal. Lag sju till tio spelar åttondelsfinal.

– Det här är bland det sjukaste jag har varit med om. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad som har hänt, säger Brobergs Martin Söderberg till Hela Hälsingland.

Inför den sista omgången går Broberg en fajt med främst Motala och Hammarby om den sista slutspelsplatsen. Broberg och Motala möts också i den sista omgången.

Vetlanda säkrade sluspel när de besegrade Sirius borta i en annan streckmatch med 5-4 efter bland annat två mål av Ponuts Vilén.

Men Sirius kan ändå känna sig ganska säkra på slutspel, även att de har samma poäng som Broberg och ligger en poäng före Motala.

Sirius har nio plusmål inför den sista omgången, och måste förlora stort borta mot Edsbyn i den sista omgången för att riskera att missa slutspel.

– Vi har sagt hela tiden att målskillnaden kan bli viktig, och det är den nu, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson till Upsala Nya Tidning.

KLIPP: Vänersborg vände – Bollnäs missar slutspel (19 februari 2021)

Matcherna i den sista omgången

23 februari:

Broberg-Motala

Edsbyn-Sirius

Vänersborg-AIK

Tellus-Bollnäs

Sandviken-Hammarby

Vetlanda-Västerås

Villa Lidköping-Frillesås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.