Sandviken och Hammarby möttes under årets slutspel. Och klubbarna blir kvar i bandyns högsta elitserie även nästa år efter att ha beviljats elitlicens. Foto: Bildbyrån

Hammarby och Sandviken beviljas elitlicens

Uppdaterad
Publicerad

Efter kvälls hårda förhandlingar är det klart. Både Hammarby och Sandviken får spela i bandyns elitserie nästa säsong.

Därmed har alla 14 elitserielag beviljats elitlicens inför nästa år.

”Klubbarna har erhållit betydande kapitaltillskott och stora avskrivningar av skulder till leverantörer”, säger Göran Ersmaker, ordförande i licensnämnden, i ett pressmeddelande.

Hammarby och Sandviken har under säsongen brottats med ekonomiska problem och huruvida de båda lagen kommer att få sin elitlicens godkänd inför nästa säsong har varit osäkert.

Men efter en omfattande granskning har svenska bandyförbundet nu beslutat att båda klubbarna beviljas elitlicens och därmed spelar i bandyns elitserie även nästa år.

Komplex och noggrann granskning

”Klubbarna har erhållit betydande kapitaltillskott och stora avskrivningar av skulder till leverantörer. Detta borgar för att ekonomin säkerställs inför kommande säsong och då med en sund och balanserad budget”, säger Göran Ersmaker, ordförande i licensnämnden, i ett pressmeddelande.

”Granskningen har varit väldigt komplex och samtidigt väldigt noggrann med hänsyn till den ekonomiska historiken runt båda klubbarna”, säger han vidare.

Därmed har alla 14 elitserielag beviljats elitlicens inför nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.