Final på ”Studan” brukar folkfest. Efter beslutet som spel inför tomma läktare blir det medieanstormning istället. Foto: TT Nyhetsbyrån

Media invaderar studenternas till helgen

Uppdaterad
Publicerad

Än finns det hopp kvar för att se liveidrott.
Till helgen avgörs bandyfinalerna som planerat på Studenternas IP – men utan publik.
Däremot kommer det finnas en och annan journalist på plats.

Finalerna i bandy avgöras när den mesta idrotten valt att ställa in. Och det ger ringar på vattnet när det kommer till mediernas intresse. Drygt 25 procent mer än tidigare kommer, uppskattar Svenska bandyförbundets ligachef Per Selin, det till.

– Det har alltid varit stort mediaintresse kring bandyfinalen, men det är något mer i år absolut. Framför allt när det gäller riksmedia, det är större intresse där än det varit tidigare.

Över 100 personer finns på listan över de som får tillträde till arenan under finalerna. Det är allt från tekniskpersonal, till journalister och fotografer.

Kontrollerar alla som ska in

Regeringen har gått ut med ett förbud på evenemang med mer än 500 personer. Enligt Selin kommer det vara max 250 personer på plats och då är både lagen, funktionärer, media och alla andra tänkbara inräknade.

– Vi har väldig kontroll på det. Alla personer som kommer till arenan är namngivna, förutom lagen som kommer i gemensam trupp med ett maximerat antal personer. De kommer med buss så de vet vi också exakt vilka de är, säger han.

KLIPP: Edsbyn vände – klara för final (12 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jubel i Edsbyn. Tuomas Määttä låg bakom vändningen mot Sandviken med fyra mål. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer