Foto: Bildbyrån

Licensnämnden: ”Det var intressant information”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har granskat storsatsande AIK Bandys ekonomi och bolagen bakom föreningen. Klubben utreds just nu av Skatteverket och i tisdags kom beskedet att de är en av fem elitserieklubbar som bandyförbundet ännu inte ger licens för säsongen 2020-2021, utan ska fortsätta granska.
– Det var intressant information och sådana här saker är ju sådant som läggs till, säger licensnämndens ordförande Göran Ersmarker om utredningen hos Skatteverket.

Ersmarker menar att materialet som AIK har skickat in till licensnämnden i det här skedet inte räcker för licens till säsongen som börjar om cirka ett år. Däremot premiärspelar man i elitserien för första gången på över 50 år om knappt två veckor.

Är det för lite material?

– Det är en kombination av för lite dokumentation och att det behöver kompletteras kring redan ställda frågor.

Skatteverket utreder om det är bolaget SvartGul Bandy eller AIK Bandyförening som ska stå som arbetsgivare för förra säsongen. Man menar att det borde vara AIK Bandyförening, medan AIK har anmält SvartGul Bandy som arbetsgivare.

Just nu är beslutet att bandyföreningen ska vara arbetsgivare och därmed ska arbetsgivaravgifter och skatter ligga där, men AIK har bett om omprövning.

Tidigare har SvartGul Bandy haft skatteskulder som har släpat, men de har betalts av. Innan dess fanns ett bolag som först hette AIK Bandy och sedan bytte namn till Snöbollseffekten 1718 som gick i konkurs sommaren 2018.

– Naturligtvis vill vi ha ett förtydligande kring historiken, var vi är i dag och vart vi är påväg. Kostnader, intäkter och så vidare. Här vill vi ha mer information, säger Ersmarker.

Även Bandypuls har tidigare rapporterat om AIK Bandys ekonomi.

AIK Bandy utreds av Skatteverket – det här handlar det om:
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Marco Engborg är ordförande i AIK Bandyförening. Foto: Bildbyrån/SVT

Se hela granskningen här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Storsatsande AIK Bandy utreds av Skatteverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer