Foto: Bildbyrån

Målvakten om självmålet: ”Alla tror att jag kastar in bollen själv”

Uppdaterad
Publicerad

Villa vann västgötaderbyt i Vänersborg med 7-2. Den stora snackisen var det självmål som betydde 2-1 för Villa.

Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen stod och måttade med bollen och letade efter någon att kasta ut den till. Försvararen Simon Blomqvist åkte nära Kyllönen och helt plötsligt låg bollen i eget mål. På tv-bilderna ser det ut som om Kyllönen kastade bollen i eget mål men det var Blomqvist som lätt touchade, utan att han själv kände det, till Kyllönen och orsakade självmålet.

– Han trodde att jag skulle lägga ner bollen till honom, men det blev fel. Det känns konstigt att alla tror att jag kastar in bollen själv, säger målvakten Kyllönen till Aftonbladet. En häpen domare stod precis vid stolpen där bollen studsade in och blåste direkt och signalerade för mål.

Det var absolut årets dråpligaste mål i svensk bandy och bland det märkligaste som skådats på en bandyarena. Domarteamet var till och med tvunget att slå i regelboken innan målet godkändes.

– Jag fattar inte vad som hände. Jag måste se det igen efteråt, kan inte minnas att jag sett ett sådant mål, säger Vänersborgs 40-årige veteran Joakim Hedqvist till SVT Sport.

Självmålet sänkte inte Vänersborg som reste sig och gjorde 2-2. Sedan var det dock bara Villa för hela slanten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.