Arkivbild: Edsbyn vann SM-finalen förra året. Foto: TT

Mästaren vann klassikermötet med mesta mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Edsbyn vann mot mesta mästaren Västerås med 6-2. Oskar Wikblad satte fyra av ”Byns” fullträffar i klassikermötet.

– Vi har en hyfsat bra lägstanivå, säger hemvändaren Simon Jansson.

Vid 1-1 i början av andra halvlek brände VSK en straff och missade chansen att sätta press på Edsbyn.

Ted Hedell togs hårt och fälldes men liggande i luften vispade han istället in 2-1 för Edsbyn som kunde rycka åt sig initiativet. Oskar Wikblad blev sedan fint frispelad i djupet av Robin Öhrlund och kunde sätta 3-1, vilket blev för övermäktigt för Västerås.

– Jag tycker om att spela i den här hallen även om det inte är något folk på plats. Vi är starka över 90 minuter och VSK har visat att de varit bra med i början av matcherna och vi var nöjda med att ha 1-1 med oss i halvtid, säger Simon Jansson med ett förflutet i gurkstan i Aftonbladets livesändning.

Men trots att Edsbyn tuffar på och ligger fyra i tabellen saknar man spetsen i det flyktade rysslandsproffset Tuomas Määttä och det är något som skaver.

– Vi har önskat mer och funderat hur vi kan göra det bättre. Jag tycker att vi släpper in för mycket mål om man jämför med i fjol. Vi har en hyfsat bra lägstanivå. Vi vill vara bättre på offensiv planhalva, fortsätter Jansson.

VSK jagar direktplats i kvarten

Västerås är utanför direktplats till kvartsfinalen och ligger i det täta mittens rike.

– Det känns som om vi gör en bra match. Jag tycker inte att 2-6 speglar matchen. De är lite hetare och får med sig straffarna men det är också ett bra lag, säger VSK:s Rasmus Sjöström.

Med ett självmål av VSK (1-1 efter skott av Wikblad som styrdes i eget mål) och två straffmål på slutet, 2-5 och 2-6 av Wikblad, är det lätt att förstå Sjöströms resonemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.