Bollnäs Christian Mickelsson åker in i sargen under Annandagens match förra året mot Edsbyn, som senare blev svenska mästare. Foto: TT

Mickelsson först att skriva på kontrakt för Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Christian Mickelsson blev första spelare att skriva på ett nytt kontrakt för kommande säsong med krisande Bollnäs.

– Jag hoppas det kommer att rulla på med fler påskrifter nu framöver, säger Mickelsson.

Bollnäs har varit i tre finaler under 2010-talet och hade ett slagkraftigt lag förra säsongen med flera stjärnspelare. Laget hade en bra säsong och slutade femma i Elitserien och gick till semifinal där man blev utslaget av Villa.

Efter det sade klubben upp alla spelarkontrakt på grund av krisande ekonomi. Bollnäs Gif har ett underskott på runt två miljoner kronor, enligt Helahälsingland. Bokslutet kommer först i slutet av maj.

På valborgsmässofton blev målfarlige Christian Mickelsson, 35, första spelare att teckna ett nytt kontrakt. Två dagar innan hade ordföranden Marcus Nygren avgått. Bokslutet kommer först i slutet av maj.

– Ja, det var väl ett tag sedan det kom en bra nyhet kring Bollnäs nu va? Det har varit ganska mycket negativt runt föreningen ganska länge nu och allt är väl inte välförtjänt heller. Men nu känns det bra, säger Mickelsson till Bollnäs hemsida.

Fått indikationer om att spelarna ska förnya kontrakten

Mickelsson har en egen firma vid sidan av bandyn och känner att den biten går att kombinera.

– Det är klart att det har varit mycket frågetecken runt klubben och hur de vill göra kring spelare och så. Men jag tycker att jag har fått en bra bild nu och det är klart att jag haft kontakt med spelarna i laget också. Hade jag inte fått positiva vibbar därifrån så hade jag ju inte skrivit på heller.

Bollnäs beviljades inte elitlicens av bandyförbundet i oktober 2019 och var föremål för fortsatt granskning. I november beviljades klubben sedan elitlicens för säsongen 2020-21.

Just nu pågår två hästjobb för Bollnäs: Att rädda ekonomin och säkra en spelartrupp så att man har ett lag på benen till nästa säsong.

Klubben har två SM-guld: 1951 och 1956.

ARKIV: Hammarströms hattrick bakom Edsbys SM-guld (21 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.