Motala-jubel. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Motala besegrade svenska mästarna Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

IFK Motala tog två poäng av svenska mästaren Edsbyn. En offensiv vågad bandy i knapp ledning gav segern – efter en blek första halvlek, med tveksam spelkvalitet.

Två vackra mål från hemmalaget Motala, i andra halvlek, mot gästande svenska mästaren Edsbyn, satte de blåklädda i en 4-2-ledning.

Elias Gillgren såg till att Motala tog ledningen med 3-2 i den 54:e minuten. Målet kom till efter ett frislag från Erik Ivarsson till Viktor Spångberg. Spångberg förlängde till Gillberg, som klippte till från dålig vänstervinkel, och upp i nättaket.

Kvällens vackraste mål var 4-2, när Motala utökade ledningen, i 70:e minuten. Kasper Hirvonen slog upp en lyrboll på chans, som Philip Florén tog emot, och fick in med en hand.

Taktikdraget

Motala spelade en offensiv bandy, trots ledning med 4-2, mot svenska mästarlaget. En taktik som höll hela vägen. Och betalade sig. Albin Rolén tog vara på ett slagskott från Olle Nordlund, efter hörna, och petade in 5-2 i 89:e.

Jonas Edling snyggade till förlustsiffrorna, för Edsbyn, när han gjorde 5-3 i 90:e minuten. Edsbyn pressade under dryga fem minuters tilläggstid, men kom aldrig närmare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.