Sirius vann efter att ha legat under. Foto: Bildbyrån

Sirius vann stort – vände underläge

Första mötet i åttondelsfinalserien mellan Sirius och Motala.

Då vann Uppsalalaget med solklara 6-1.

– Vi försvarar oss väldigt bra i dag, säger Sirius Anton Andersson efter slutsignal.

I grundserien tog lagen varsin seger. Sirius senast med 4-3 hemma på Studenternas och Motala tidigare med 5-2.

Albin Bjerkegren, som återvände till moderklubben Motala förra året, började med att göra 1-0 efter en styrning på en motståndarspelare efter knappt tio minuter.

Men det var inte en långvarig glädje.

Arvid Tapper visade vägen för Sirius och satte kvitteringen efter 19 minuter. I den andra halvleken satte först Jerker Ortman 2-1 efter en dryg timme och Albin Thomsen 3-1 bara fyra minuter senare.

Kunde inte hålla emot

Efter drygt 70 minuter utökade Tapper Sirius ledning efter slarv av hemmalaget. Ted Bergström Heramb utökade därefter ytterligare efter en fin variant.

Kalle Mårtensson satte slutresultatet när han gjorde 6-1 med bara knappa minuten kvar av matchen.

– Vi försvarar oss väldigt bra i dag tycker jag. Det visar sig särskilt sista tjugo minuterna, säger Siriusmålvakten Anton Andersson efter slutsignal.

På onsdag möts lagen i Uppsala. Åttondelsfinalen avgörs i bäst av tre matcher.