Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se spelarnas oväntade entré – protesterar mot kommunen Foto: Expressen

Motalas protest: Åkte in med paraplyer

Uppdaterad
Publicerad

När IFK Motala hade hemmapremiär mot Bollnäs gjorde spelarna entré med paraplyer, en protest mot att den utlovade hallen inte kommer att byggas. Sedan inkasserades den tredje raka förlusten och man står kvar på noll poäng.

Se spelarnas protest i spelaren ovan.

I valrörelsen utlovades det en ishall men det har lagts på is, ett projekt som diskuterats i 15 år.

– Att lägga den mängden pengar på ett projekt är inte försvarbart i de tider som vi är i nu. Men jag förstår invändningen, absolut, har kommunalrådet Mark Henriksson (M) sagt till MVT.se.

Nu har det startats ett upprop på sociala medier av IFK Motala för få till en hall.

– Vi kom överens om att det är en rolig grej för att visa att det inte funkar att hålla på med elitidrott under de här förutsättningarna. Så det är att markera mot kommunen samtidigt som det är rolig grej, säger Motalas Nicklas Ögren om initiativet.

Bollnäs vann i dimman

Nu hade det inte behövts paraplyer eftersom det var dimma men budskapet gick fram.

Med tio minuter kvar reducerade Motala till 4-5 efter att bollen lyfts in i Bollnäs straffområde. I röran i dimman framför mål tryckte Philip Florén in bollen och det fanns hopp om den första poängen i höst.

Ett par minuter senare höll sig stjärnan Erik Pettersson framme vid den bortre stolpen och vinklade in 6-4 som blev slutresultatet på den svårspelade utomhusisen.

– Vi var inte där från början. Det var mycket lyft och det går inte att spela riktig bandy utan vi fick kämpa. Det går inte att spela på en sådan här is, säger Bollnäs Hans Andersson till Bandypuls livesändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.