Villa till semifinal. Foto: Bildbyrån

Regerande mästarna till semifinal efter målfyrverkeri

Uppdaterad
Publicerad

Martin Johansson sköt Villa Lidköping till semifinal med tre mål i storsegern hemma mot AIK, 9-6. Den regerande mästaren vann kvartsfinalserien i tre raka matcher, där den sista bjöd på femton mål.

AIK:s Patrik Nilsson fick dock tröstjubla, då han blev den bästa målskytten genom tiderna.

– Det är stort så klart. Flest må i historien är respekt, nu är man herren på täppan, säger Nilsson till Bandyplay.

Efter 9-3 i det första mötet gav AIK villa en rejäl fajt i den andra matchen, som Villa tillslut vann med uddamålet, 3-2.

Men i den tredje matchen var soppan slut hos solnagänget samtidigt som Villa Lidköping ångade på. Martin Johansson gjorde mål två gånger om inom loppet av fem minuter i den första halvleken och såg till att Villa kunde gå ifrån till 2-0. AIK lyckades visserligen se till att måldifferensen bara var ett mål i paus.

Men i den andra halvleken rann det iväg, där Villa gjorde sju mål och punkterade matchen och matchserien redan halvvägs in i den andra halvleken.

AIK:s Patrik Nilsson stod för tre sena mål, nummer 1045, 1046 och 1047. I och med det är han den bästa målskytten i bandyns högstaserie, med slutspel inkluderat.

Slutskedet av matchen blev irriterad, där Villas utvisningsbänk var överfull. Nu väntar vinnaren mellan Bollnäs och Västerås, där Bollnäs leder med 2-1 i matcher.

Nilsson skickade sedan en känga mot förbundet.

– Jag vet inte hur många matcher vi spelade de senaste två veckorna med åttondeler och kvartsfinalen. Här lär de få tänka till i förbundet.

MATCHFAKTA

Villa-Lidköping-AIK 9-6 (2–1)

Villa-Lidköping: Martin Johansson 3, Tim Persson 2, Joakim Andersson 2, Felix Pherson, Johan Löfstedt.

AIK: Patrik Nilsson 3, Pavel Ryazantcev 2, Elias Engholm.

Publik: 3 397.

Villa-Lidköping vidare med 3–0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.