Ryska stjärnan Sergej Lomanov jr lämnar IFK Vänersborg efter bara en säsong. Foto: Bildbyrån

Ryska bandystjärnan lämnar Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

Ryska stjärnan Sergej Lomanov jr lämnar IFK Vänersberg efter bara en säsong. 36-åringen återvänder till ryska klubben Jenisej.

– Jag går skilda vägar med Vänersborg. Jag har familj också och tänker på vad som är bäst för dem. Jag går tillbaka till Jenisej som satsar för fullt nästa år, säger Lomanov, 36, till bandypuls.se.

Misslyckad Vänersborgssatsning

Lomanov, ofta kallad världens bäste bandyspelare, gjorde 30 mål på 26 matcher för Vänersborg den här säsongen.

– Jag ångrar inte att jag har varit och spelat i Sverige. Det blev en säsong som jag hade förväntat mig, även om man vill vinna i slutändan. Men det gick upp och ned för Vänersborg och det var synd att det blev som det blev med allt runt laget.

Vänersborg storsatsade och siktade på SM-guld, men säsongen blev ett misslyckande och tog slut redan i kvartsfinalen mot Villa-Lidköping. Laget stördes av interna problem när Nikita Ivanov, en annan av lagets ryssar, vägrade spela sista matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.