Galina Mikhaylova, i vitt, under sin tid i Skutskär. Foto: Bildbyrån

Ryska storstjärnan klar för Västerås SK: ”Känns spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK har gjort en supervärvning.

Ryska stjärnan Galina Mikhaylova är klar för klubben.

– Det känns spännande att få spela med VSK, säger hon i ett pressmeddelande.

Galina Mikhaylova, en av världens bästa bandyspelare på damsidan, har tidigare spelat för både Hammarby och Skutskär i elitserien. Nu återvänder hon till Sverige – den här gången till Västerås SK.

– Det känns spännande att få spela i VSK, jag kommer kunna bidra med erfarenhet, säger Mikhaylova i ett pressmeddelande.

Västerås SK har haft kontakt med ryskan sedan i maj i fjol.

– Frågan som dök upp var om det fanns intresse och svaret var att det var ömsesidigt. Alla praktiska bitar från vår sida var klara i slutet på juni och sedan har beslutet legat i andra händer än VSK Bandys. Såna saker kan ta allt från tio dagar till ett år, nu är vi jätteglada över att det till slut har blivit klart, säger tränaren Olle Wiberg.

Mikhaylova har spelat mot sitt nya lag under sina sejourer i Hammarby och Skutkär men också när hon spelade i ryska Record Irkutsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.