Sandviken säkrade sin sjätte cuptitel efter att ha besegrat Västerås med 3-0 i finalen. Foto: Svenskbandy.se

Sandviken tog sin sjätte cuptitel

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken är svenska cupmästare för sjätte gången efter att ha besegrat Västerås med 3-0 i finalen.

– Det är många vinnarskallar i laget som inte gillar att förlora. Det är inte svårt att hitta energi, säger SAIK-tränaren Magnus Muhrén till svenskbandy.se.

Sandviken var på förhand en av huvudfavoriterna till att ta hem svenska cupen i bandy.

Efter att ha imponerat med tre segrar i gruppspelet och en vinst mot Edsbyn i semifinalen var det dags för finalmöte med Västerås.

Väl där visade sig Sandviken bäst på att hantera det täta spelschemat och Västerås besegrades med 3-0.

– Det är många vinnarskallar i laget som inte gillar att förlora. Det är inte svårt att hitta energi. Vi kanske inte gör vår bästa match offensivt i finalen, men defensiven är fantastisk, säger SAIK-tränaren Magnus Muhrén till svenskbandy.se.

SAIK ledde med 2-0 i paus efter mål från Erik Säfström och Christoffer Edlund. Daniel Mossberg blev den andra halvlekens enda målskytt när Sandviken bärgade sin sjätte titel i Svenska Cupen.

Under helgen har Sandviken varit starka defensivt där laget bara släppt in sex mål på fem matcher.

– Vi har försvarat oss fantastiskt bra, bara tre av de insläppte målen är spelmål. Totalt sett har vi gjort en otroligt bra turnering, säger Magnus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.