Foto: Bildbyrån

Sandviken räddade första matchbollen

Uppdaterad
Publicerad
Sandviken låg under med 0-2 i kvartsfinalserien mot Hammarby och var piskat att vinna för att inte säsongen skulle ta slut. Saik tog sig samman och vann med 4-2.

– Det här kändes som en kul match, vi hade mer energi tycker jag. Även innan vi tog ledningen hade vi bra tryck i grejerna, säger Christoffer Edlund till Bandypuls.

Christoffer Fagerström såg till att ge Hammarby kontakt när han efter grovt försvarsslarv i Saik blev fri och reducerade till 1-2.

Funktionärsmiss när Hammarby-spelare satt utvisad för länge

Kort därefter ökade Dennis Henriksson på till 3-1 för Sandviken efter att ha dragit in bollen från extremt snäv vinkel från högersidan. Det såg ut som om det var Christoffer Edlund som knackade in bollen vid den bortre stolpen men enligt domarna hade bollen varit inne före dess.

– Nej, den var inne redan. Det är Dennis mål, bekräftar Edlund.

Det blev stort palaver när Hammarbytränarna påpekade att Ilja Grachev, som blev utvisad på tilläggstid i den första halvleken, inte hade fått komma in i tid. Dennis Henriksen gjorde målet efter 55.08 och Grachev skulle varit inne på planen en minut tidigare.

Den diskussionen förlängde matchen med tre minuter.

Spännande slutminuter

Hammarby fick till spänning genom Adam Gilljams 2-3-reducering i slutminuterna. Det skapade utrymme för Christoffer Edlund som på patenterat sätt klippte in 4-2, sitt andra mål, och stängde matchen efter en omställning.

Efter att ha haft mycket boll men ganska få klara lägen krutade målsprutan Christoffer Edlund in 1-0 för Sandviken i mitten av den första halvleken. Det var stjärnans första mål i slutspelet.

Strax före pausen trampade sig Ted Haraldsson fram och höll sig innanför linjen innan han ökade på till 2-0 efter ett fint solonummer. Åtta Hammarbyspelare var närmsta passiva åskådare.

Sandviken håller därmed liv i sin mäktiga svit på att kunna nå 25 raka SM-semifinaler.

Det står 2-1 i kvartsfinalserien för Hammarby som har nästa matchboll hemma i Stockholm på torsdag.

MATCHFAKTA

Visa

Kvartsfinal tre i bäst av fem

Sandviken–Hammarby 4–2 (2–0)

Sandviken: Christoffer Edlund 2, Ted Haraldsson, Dennis Henriksen.

Hammarby: Christoffer Fagerström, Adam Gilljam.

Publik: 2 403.

Hammarby leder med 2–1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer