Sandvikens Rasmus Forslund under SM-finalen mot Edsbyn i mars. Foto: TT.

Sandvikens AIK back två miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Trots sportsliga framgångar med herrlaget som nådde SM-final går det dåligt ekonomiskt för Sandvikens AIK. Det gångna verksamhetsåret gick Saik back drygt två miljoner kronor, 2 000 968 kronor. Även rivalen Västerås SK har det tungt.

Det handlar om ”ökande kostnader för personal, arena, resor och material samt minskande sponsorintäkter”, skriver Bandypuls.

För att lösa problemet har man nu sänkt kostnaden för spelartrupp och tränare med 13 procent.

Dessutom ska man rekrytera en marknadsansvarig för att öka möjligheterna till sponsorintäkter. Den skakiga ekonomin gör att Bandyförbundets ekonominämnd kommer att granska Saik under kommande säsong. Det var under klubbens årsmöte på tisdagkvällen som den akuta ekonomiska situationen togs upp.

I går redovisade mesta mästarklubben Västerås SK ett resultat på minus 652 000 kronor. För att spara pengar har klubben beslutat sig för att inte ha en klubbchef.

– Det handlar om ett par missade affärer, säger VSK:s ordförande Gisela Stockhaus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.