Skutskär klart för SM-final

Skutskär är klara för SM-final i bandy. Laget vann den andra semifinalen mot AIK med 5-1 och är vidare efter 2-0 i matcher.

Svenska mästarna Skutskär är klara för SM-finalen i bandy den 23 mars i Uppsala. Efter en jämn första semifinal på bortaplan blev det en säker hemmaseger i den andra semifinalen i Skutskär. Bortalaget tog ledningen efter 14 minuters spel genom Elena Goremykina. Men sen reste sig Skutskär.

Olga Rodionova kvitterade drygt tio minuter efter AIK:s ledningsmål på och Tatiana Gurinchik satte 2-1 kort därefter.

Med ungefär en halvtimme kvar av matchen gjorde Rodionova sitt andra mål för kvällen när hon satte 3-1. AIK lyckades inte återhämta sig och det rann iväg resultatmässigt i slutet av matchen. Gurinchik gjorde sitt andra mål för kvällen när hon sköt in 4-1 och Emma Ahlander avslutade målskyttet med sitt 5-1 mål. AIK reducerade i slutet till 5-2.