Johanna Pettersson: ”Vi har bidragit till att höja nivån och statusen på dambandyn.” Foto: TT

Skutskärs legendar Johanna Pettersson slutar

Uppdaterad
Publicerad

Skutskärs spelande tränare Johanna Pettersson, 37, lämnar föreningen. SM-finalen på Studenternas för tio dagar sedan blev sista framträdandet för legendaren.

Hon var snubblande nära att vinna sitt fjärde SM-guld men Skutskär tappade 3-1 till 3-4 under de dramatiska slutminuterna mot Västerås.

– Att jag var klar är väl något som smugit sig på under en längre tid. Smällen i finalen har inte med det att göra, säger Pettersson till Bandypuls.

Petterson har vunnit allt som går att vinna inom bandyn och bland annat tagit hem skytteligan i Elitserien sex gånger och blivit utsedd till Årets spelare tre gånger. Hon är en starkt bidragande kraft till att Skutskär från spel i Allsvenskan 2016-17 kunde ta SM-guld i sin första säsong i högsta serien, Elitserien, 2017-18. De två senaste åren har det blivit finalförluster mot Västerås.

”Jag söker nya utmaningar”

– Jag tror att vi starkt har bidrag till att höja nivån och statusen på dambandy i Sverige. Det känns som om många klubbar, Västerås SK, Villa Lidköping, Saik har hakat på. Det känns riktigt bra, säger Pettersson som jobbar på bandygymnasiet i Sandviken. Hon är förtegen om framtiden.

– Jag har inget klart, jag får fundera vidare. Jag är en sån som söker nya utmaningar. Så vi får se vad det blir. Tills vidare får jag ju mer tid med mina barn och det är ju skönt.

Hon inledde elitkarriären i Sandviken 2002. Under karriären har hon även gjort inhopp som expert på SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.