Skyttedrottningen Plan avslutar bandykarriären endast 21 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

Hon har vunnit allt som går att vinna inom bandyn, men SM-finalen i dag blev den sista bandymatchen för Matilda Plan. Och hon avslutade karriären på bästa sätt med ett nytt SM-guld runt halsen.

– Jag hade två mål den här säsongen: Att ta VM-guld och sedan SM-guld, säger Plan till SVT Sport.

Nu ska hon satsa på fotbollen, där hon spelar damallsvenskt i Eskilstuna United. Träningsmatcherna är redan i gång även om den tänkta premiären är satt till månadsskiftet maj/juni, en förskjutning på två månader på grund av coronaepidemin.

ARKIV: Plan: ”I fotbollen kan man leva på fotbollen” (6 februari 2020)

– Efteråt är det sorgligt att det här var det sista jag gjorde, vilket avslut. Så otroligt skönt.  Jag hade två mål den här säsongen: Att ta VM-guld och sedan SM-guld. Först kunde jag bocka av VM-guldet och nu får jag äntligen bocka av SM-guldet, säger Plan som lägger bandyklubban på hyllan, i alla fall för den här gången, blott 21 år gammal.

”Skönt att avsluta på det här sättet”

Det var vilt firande bland spelare och ledare i solskenet på ett öde Studenternas i Uppsala.

– Det är bara glädje samtidigt är det lite sorgligt eftersom det är det sista men ändå så skönt att avsluta på det här sättet, säger Plan som gick mållös av planen. Under grundserien gjorde hon 44 mål på 13 matcher, bland annat tio mål i en match, och vann skytteligan överlägset.

Plan har spelat en hel del i U23-landslaget det senaste året och nu är målet att försöka ta sig till A-landslaget.

ARKIV: Bandyns skyttedrottning satsar på fotbollen (31 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.