Arkivbild: Vänersborgs Niclas Nyqvist gjorde två mål i kvällens segermatch i Edsbyn. Foto: TT

Stjärnsmäll för mästaren Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Favoritlagen höll i tre av fyra matcher när bandyns kvartsfinaler inleddes i kväll. Men det regerande mästarlaget Edsbyn åkte på en riktig stjärnsmäll och förlorade hemma mot Vänersborg med 8-3.

– Vi får kontra mycket och straffar dem hårt, säger Vänersborgs Adam Herou Löf till Aftonbladet. Han lovordar inställningen som underdog i kvartsfinalspelet över fem matcher.

– Vi vågar gå till anfall i hela matchen och fegar inte ur vid deras press, fortsätter Herou Löf.

På slutet var det avslaget och flera av Edbyns viktiga kuggar vilades. När Oskar Wikblad drog in reduceringen 3-7 med tio minuter kvar jublade han inte ens och visade vilken sinnesstämning som laget befann sig i.

Tre mål av Holopainen

I samma minut tog sig Niklas Holopainen fram och i ett fritt läge krutade han in avslutande 8-3, ett av hans tre mål i kväll.

Edsbyn hade svårt att dyrka upp den täta Vänersborgsdefensiven och styrdes ofta ut mot hörnflaggan och sidorna. ”Byn” vann hörnstatistiken med 12-6.

– Jag tycker att vi spelade bra i början och helt plötsligt stod det 0-3. Jag vet inte varifrån det kom, säger Edsbyns Rasmus Skarps som tror på en snabb revansch på fredag på bortaplan.

– Vi har det i oss och spöar de här om vi vill, säger Skarps.

Kvartsfinal 1:5

Edsbyn-Vänersborg 3-8

Sandviken-Vetlanda 5-4

AIK-Västerås SK 6-1

Villa/Lidköping-Sirius 7-1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.