Det var proppen ur för Västerås mot serieledande Motala. Foto: Bildbyrån

Stjärnsmäll när Motala åkte på första förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en rejäl stjärnsmäll när sensationslaget Motala åkte på första förlusten efter sex raka inledande vinster. Mesta mästarna Västerås vann med svidande 11-0.

– Det var soppatorsk, säger Motalas tränare Mattias Sjöholm.

Lagen har haft olika kurvor på sina säsongsöppningar. Skrällaget Motala har gått rent med sex raka vinster medan topptippade Västerås redan åkt på tre förluster.

– Vi är väldigt nöjda i dag. Det var ju första seriematchen för mig och det var skönt att få vinna. 10-0 blev det väl? aha 11-0. Det var en Westmaneffekt, skrattar VSK:s tvåmålsskytt Melker Westman, 20, som ska spela med Tillberga i morgon till Aftonbladet Play.

Vid 9-0 med 20 minuter kvar spelade sig VSK i bredd i djupet och den förre Motalaspelaren Viktor Spångberg slog in en retur från målvakten Jussi Aaltonen från nära håll.

”Vakna Motala”

En upprörd röst kunde höras i arenan: ”Vakna nu Motala”.

Motala slokade och hade redan redan gett upp. Det fanns ingen geist kvar. 

– Det var soppatorsk, vi var inte där. Men det får inte bli 11-0 även om jag tycker att VSK är bra i dag. Vi var på vippen att få in 1-1 och kanske luften gick ur oss när de gör 2-0 och 3-0. I andra halvlek ville vi mest åka hem. Nu får vi tjura och släppa det här. Vi vet vad vi kan och det vi visade i dag var inte det och vi vet vad vi ska göra så jag är inte orolig, säger Motalas tränare Mattias Sjöholm.

I slutminuterna tog sig Jesper Jonsson fram på vänstersidan och tryckte in 10-0, hans femte mål i kväll och mer än vad han skrapat ihop på hela hösten.

Strax efteråt klippte Robin Andersson in 11-0 på straff och den lilla publiken på 824 personer tjöt av glädje.

Motalas plan höll nästan första halvleken ut då VSK satte två snabba mål och gick till pausvila med 3-0.

KLIPP: Iskaos när Hammarby fick skjuta upp hemmapremiären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.